Winterbruiloft Het Witte Kasteel Loon op Zand

Een winterbruiloft is iets wat je tegenwoordig steeds meer ziet. Hoe vroeger iedereen wilde trouwen in de zomermaanden zie je nu dat een bruiloft in de winter ook bij steeds meer mensen geliefd is. Met een groep leveranciers uit de trouwbranche besloten we een styled wedding shoot op te zetten met als thema een winterbruiloft. De prachtige locatie ‘Het Witte Kasteel’ bij Loon op Zand paste hier perfect bij!

Bij een styled wedding shoot zet je met een groep leveranciers uit de trouwbranche de setting van een bruiloft neer. Een Weddingplanner organiseert dit vaak, een fotograaf kan haar portfolio uitbreiden en de meewerkende leveranciers krijgen de foto’s aangeleverd om te mogen gebruiken. Op deze manier kunnen zij hun product of dienst in een bruiloftssetting laten zien aan toekomstige bruidsparen.

We kwamen gelijk goed in de sfeer want het was erg koud op deze januari dag! Na het klaarzetten van alle spullen en settings begonnen we met fotograferen en videograferen. Een winterbruiloft kan ook perfect met een lichte fotografiestijl worden neergezet. Er heerst alleen een hele andere sfeer en look dan bij een zomerbruiloft. Zo had ons model een bontje over haar jurk en werd er veel gewerkt met kaarslicht. Ontzettend knus, intiem en gezellig!

Een winterbruiloft heeft veel voordelen. Zo zijn de tarieven vaak lager en is er meer ruimte in de agenda vrij van locaties en fotografen. Doordat het al snel donker wordt heerst er al snel een romantische en knusse winter wonderland sfeer. Ook hoef je niet bang te zijn dat je misschien niet buiten kunt trouwen zoals je in de zomer moet afwachten met het Nederlandse weer. Alles wordt nu al binnen gepland dus dat is een zorg minder.

Warme chocomelk met slagroom en glühwein op jullie bruiloft. Zie jij je gasten al zitten? Of ga jij toch voor die zomerbruiloft?

Team van deze styled shoot:

Styling – Dana Kiks Weddings

Videograaf – By Naomi Diaz

Locatie – Het Witte Kasteel

Bloemist – Evt freelance floral design

Taart – Fleurs passie

Trouwjurk – Susils bruidsatelier

Stationary – Vier met liefde

Ringen – Juwelier van Hoff

Bruidspaar – Miryam & Renze