Loveshoot in Rockanje

Met dit stel sprak ik af voor hun loveshoot bij Rockanje. Toen Martijn en ik gingen trouwen kozen wij Rockanje strand uit voor de plek voor onze fotoshoot én ons first look moment. We wilden dit moment graag samen beleven en als trouwfotograaf weet ik hoe tof dit is om dit dan in een mooie omgeving te doen. Een paar dagen voor onze bruiloft reden wij naar Rockanje om te kijken waar dit moment het beste plaats kon vinden. We kwam uit bij het ruiterpad. Sindsdien fotografeer ik zelf ook veel op deze plek wat elke keer toch weer extra speciaal voelt. 

Op de dag van de loveshoot kwam ik vroeg aan bij de locatie in Rockanje. Het was zonnig maar ook erg koud dus ik besloot een stukje te gaan lopen voordat de klanten zouden arriveren. Wat bleek? De omgeving van het ruiterpad was veel groter dan gedacht! Wanneer ik dan zo rondloop zie ik gelijk allerlei plekjes waar ik graag zou willen fotograferen. Ik probeerde dit goed te onthouden (want oriëntatie is niet mijn sterkte kant) zodat we al deze plekjes af konden gaan tijdens de loveshoot. 

Toen Evy en Michel arriveerden zijn we alle mooie plekjes af gegaan. De zon was flink aanwezig zo midden op de dag wat het dan wel lastig maakt. Ik werk dan met body blocking. Dit houdt in dat een stel elkaars schaduw vormt. Naast dit zonnetje was het wel erg koud maar Evy en Michel waren goed voorbereid met hun nieuwe, warme outfits. Ik vind het altijd top als mensen de kleding tips toepassen zodat het helemaal past in het plaatje van de lichte fotografie stijl.

Het mooie aan een loveshoot vind ik altijd het vastleggen van de interactie tussen een stel. De liefde spat er dan vanaf en het zijn vaak net onderonsjes waardoor het net lijkt alsof ik er helemaal niet bij ben als fotograaf. Dan is mijn doel bereikt. Spontane foto’s waar jullie er op staan zoals jezelf en met vooral heel veel liefde in de lucht!