Newbornshoot in Oostvoorne

Ik vind het altijd ontzettend leuk om na de zwangerschapsshoot ook de Newbornshoot te mogen doen. Bij Linda was dit ook het geval. Een Newbornfotoshoot doe ik altijd bij mensen thuis, lekker ontspannen in hun eigen omgeving. Ik neem hier ruim de tijd voor zodat de pasgeboren baby bijvoorbeeld tussendoor ook gevoed kan worden mocht dit nodig zijn. Ik pakte dus de auto en reed voor deze Newbornshoot naar Oostvoorne. 

Het is het mooiste voor mijn lichte fotografie stijl om een wit gestreken dekbedovertrek neer te leggen en het kindje en jezelf in lichte kleding te kleden zoals pasteltinten. Tijdens de zwangerschapsshoot van Linda, die ook bij haar thuis plaatsvond in Oostvoorne, maakte ik al foto’s van de mooie roze babykamer dus vandaag maakte ik foto’s van Jente alleen en van Linda en Jente samen. 

Een Newbornshoot vindt vaak plaats in de tweede week na de geboorte. Het kindje slaapt dan nog veel. Toch is dit niet een vereiste. Een Newbornfotoshoot kan ook prima als het kindje al wat ouder is. In de eerste week na de geboorte is wat minder aan te raden. De kans bestaat dat het kindje geelzucht heeft omdat het levertje nog niet optimaal werkt en kan de baby er wat magerder uitzien door de inspanning van de geboorte. Daarnaast is het natuurlijk zo dat de ouders die eerste week even kunnen bijkomen en uitrusten voordat er gelijk een fotograaf op de stoep staat!

Ik lever ook altijd een aantal foto’s van de Newborn shoot extra af in zwart-wit. Sommige foto’s komen daar zo mooi in uit! Het is een exacte kopie van de kleurenfoto dus wees niet bang dat je hem dan niet in kleur ontvangt.

Niet alleen bij bruidsfotografie maar ook newbornfotografie is heel geschikt om detail foto’s te maken. Die kleine handjes en voetjes, super cute toch!

Wil jij ook een Newbornshoot boeken in Oostvoorne of ergens anders in Nederland? Ik kom graag naar je toe om dit vast te leggen!