Zwangerschapsshoot Loonse en Drunense Duinen

Ik keek erg uit naar deze zwangerschapsshoot bij de Loonse en Drunense Duinen. Deze locatie stond op mijn wensenlijstje om te fotograferen. Op een zonnige winterdag trok ik er daarom op uit met mijn camera.

De Loonse en Drunense Duinen zijn net als de Soester Duinen een soort grote zandvlakte. Zo’n lichte ondergrond is ideaal om mijn lichte stijl te creëren. Het verschil met de Soester Duinen vond ik dat bij de Loonse en Drunense Duinen er meer schaduwplekken waren, meer bomen om licht vanachter de laten doorschijnen en wat meer variatie plekjes. Ik fotografeer regelmatig op dezelfde plekken maar vind het altijd erg leuk om nieuwe plekken uit te kiezen. Er staan er nog een aantal op mijn Bucket list!

Ik mocht de zwangerschap van Joyce vastleggen die haar tweede kindje verwacht. Ik vond dit erg speciaal om te mogen doen want Joyce was onze trouwambtenaar! Hoe bijzonder is dat om een onderdeel te zijn van zulke speciale gebeurtenissen in elkaars leven!

Het was erg druk in verband met het stralende zonnetje in januari maar het is groot genoeg om een rustig plekje op te zoeken. Er waren genoeg schaduwplekken om Joyce te fotograferen. Klanten zijn vaak enthousiast als er een fel zonnetje schijnt voor hun fotoshoot maar fotografen zelf denken daar anders over. Een fotoshoot tijdens het gouden uurtje is geweldig, maar een felle zon overdag is niet ideaal. Daarom plek ik mijn klanten dan vaak in de schaduw met hun rug naar de zon toe. Dan komen er geen lichtvlekken in hun gezicht.

Ik heb ontzettend genoten van deze zwangerschapsshoot bij de Loonse en Drunense Duinen. Naast dat het een prachtige dag was om te fotograferen was het ook nog eens heel erg gezellig. Bij aflevering van de foto’s ontving ik dit bericht van Joyce: “We hebben net de foto’s bekeken allemaal. Ik ben er zo blij mee! Je hebt deze zwangerschap op een hele mooie manier vastgelegd en daar ben ik echt heel erg blij mee. Het licht, de achtergrond, alles klopt. Ik kijk nu al uit naar de newbornshoot als ons kleine meisje er is!”

Klanten blij maken met beelden van een bijzonder moment uit hun leven dat maakt mij dan weer heel blij!