Zwangerschapsshoot in Middelharnis en Grevelingendam

Zwangerschapsshoot grevelingendam

Voor deze zwangerschapsshoot reed ik naar Middelharnis. Maritha en Tim trof ik bij hun nieuwe huis waarvan zij nog niet zo lang geleden de sleutel in ontvangst namen. Maritha ken ik van een styled wedding shoot die ik organiseerde. Zij verzorgde hiervoor de styling met haar bedrijf ‘Happy Weddings’. Nu verwacht ze samen met haar vriend hun eerste kindje! Als fotograaf vind ik het ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen uit de trouwbranche. Hoe leuk is het dan om elkaar ook op zo’n manier weer te treffen voor een zwangerschapsshoot!

We begonnen de zwangerschapsfotoshoot in de woonkamer. Wanneer je een huis hebt waar er veel natuurlijk licht naar binnen valt en de muren ook licht zijn kan een fotoshoot ook prima thuis plaatsvinden. Zeker in de herfst- en wintermaanden of bij een Newbornshoot kan dit erg prettig zijn. 

Ik heb verschillende zwangerschapsjurken beschikbaar die gebruikt mogen worden tijdens een zwangerschapsshoot. Vaak neem ik ze allemaal mee zodat ze even gepast kunnen worden en er een jurk gekozen kan worden waarin de aanstaande moeder zich prettig voelt. Ook Maritha heeft ze aangetrokken en de zwangerschapsjurk gekozen die zij het mooiste vond.

Maritha wisselde dus tussendoor outfits en ik wissel dan af met haar alleen op de foto zetten en met haar vriend erbij. Veel mensen vinden het best spannend om op de foto te gaan en daarom vind ik het belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt. Ik begeleid je goed door de zwangerschapsshoot heen. Ik vind het belangrijk om altijd met je in contact te blijven zodat je je niet ongemakkelijk voelt. 

Om mijn lichte fotografie stijl te creëren is het belangrijk dat een aantal dingen samenvallen. Dat is: licht, locatie en kleding. Ik denk altijd mee over een geschikte locatie en vraag mijn klanten altijd om lichte kleding aan te doen zoals wit of pasteltinten zonder grote logo’s. Op deze manier wordt er rust in de foto gecreëerd en gaat het beeld echt om jullie! In de zomer fotografeer ik heel graag tijdens het gouden uurtje maar zoals je ziet bij deze zwangerschapsfotoshoot kan een fotoshoot ook heel goed plaatsvinden in de herfst of winter. 

Maritha had mij verteld dat er vlakbij hun huis een prachtige locatie was namelijk: Grevelingendam. Ik ben dol op het uitproberen van nieuwe foto plekjes dus daar was ik wel voor in! Het was een zonnige dag maar ontzettend koud! Aangekomen bij het water en de steigers waren wij de enige en het was net een sprookje. Een prachtig stel, een soort mistige gloed én een zonnetje. Mijn fotografie hart maakt dan echt een sprongetje! De bikkels gingen snel zonder hun jas op de foto wat toch altijd wel het mooiste oogt!

Ik heb ontzettend genoten van deze herfst zwangerschapsshoot in Middelharnis en wens Maritha en Tim alle geluk toe met hun dochter!