Styled wedding shoot in Kijkduin

Ik maak niet alleen trouwfoto’s in Hellevoetsluis. Daar ben ik als bruidsfotograaf wel gevestigd, maar reis het hele land door om bruidsreportages vast te leggen. Ook ben ik bereid om mee te reizen naar het buitenland om een bruiloft daar te fotograferen. Dit keer mocht ik de auto pakken om op weg te gaan naar Kijkduin. Hier fotografeerde ik een styled wedding shoot.

Wat is dat?

Een styled wedding shoot is een georganiseerde fotoshoot waarbij je een bruiloft nabootst. Vaak wordt dit georganiseerd door een Weddingplanner of bruidsfotograaf. Aan de hand van een moodboard waarop de kleuren staan en het thema werkt een groep leveranciers uit de trouwbranche samen om zo’n dag vorm te geven. Op deze manier kan iedere leverancier zijn of haar product laten zien in een bruidssetting en de foto’s van de shoot gebruiken ter promotie materiaal voor aanstaande bruidsparen.

Ik zag een oproep staan dat ze een tweede fotograaf zochten voor een styled wedding shoot op het strand van Kijkduin. Het moodboard sprak mij meteen aan omdat het een strandthema zou zijn met allemaal lichte kleuren, helemaal passend voor mijn lichte fotografie stijl dus! Door de Weddingplanner die het organiseerde werd ik uitgekozen om deze dag te fotograferen.

Fotograferen tijdens een hittegolf

Wat wij niet wisten was dat de styled wedding shoot uiteindelijk zou plaatsvinden op één van de allerwarmste dagen van 2020! Omdat een styled wedding shoot heel veel organisatie vergt is het lastig om met zo’n groep leveranciers alles te verplaatsen dus vertrok ik gewapend met heel veel water en een hoedje tegen de zon naar Kijkduin.

Bij Beachclub People ontmoette ik de Weddingplanner, andere fotografe en de modellen. Daarna was het tijd om van start te gaan! Het leuke van een styled shoot is dat je heel veel dingen rustig kunt uitproberen omdat er niet zo’n haast achter zit als bij een echte bruiloft.

Oh wat was het warm en zoeken naar schaduw zo midden op de dag was al een hele uitdaging. Tot ’s avonds laat bleef het druk op het strand dus ook tijdens het gouden uurtje was het goed zoeken naar een plekje om te fotograferen. Toch was het een geweldige dag met een topteam en zeg nou zelf. Plaatjes meer zomers dan dit kan toch niet?!

Mij lijkt het ontzettend leuk om jullie trouwfoto’s in Hellevoetsluis vast te leggen op beeld. Trouwen jullie ergens anders? Geen probleem! Ik ben beschikbaar voor heel Nederland én het buitenland!

Topteam van deze dag:

Weddingplanner & Styliste – It’s Joymazing

Taart – Sweet Corner Zeist

MUAH – Looks by Latife

Sieraden – DRKS

Ringen – Rings of Love

Bruidsjurk – Yalisa’s bruidsmode

Pak – DARE custom suits

BABS – Beachbabs

Bloemen – Bloemenservice Nederland

Stationary – Le Chique design

Locatie – Beachclub People

Tweede fotograaf – Iris Akkerman

Modellen – Kirsten & Kevin